ГоловнаСвіт

Президент Афганістану закликав талібів покаятися

Глава держави, виступаючи перед журналістами, назвав віровідступниками тих, хто влаштовував вибухи і теракти під час Рамадану.

Президент Афганістану закликав талібів покаятися

Президент Афганістану Хамід Карзай у неділю після ранкового намазу з нагоди мусульманського свята Ід аль-Фітр, що настав після закінчення священного місяця Рамадан, закликав талібів покаятися перед народом.

Глава афганської держави, виступаючи перед журналістами в президентському палаці Арг, назвав віровідступниками і ворогами Всевишнього тих, хто влаштовував вибухи і теракти під час Рамадану.

"Цього року... вороги народу скоїли багато злодіянь протягом священного місяця Рамадану. Вони влаштовували терористичні напади на мечеті, вбивали дітей мусульман.., поза всяким сумнівом, вони є ворогами Всевишнього. Якщо ви творили це зло, я вам нічого говорити не буду, тоді самі відповідайте перед своїм народом. Якщо ви цього не робили, тоді скажіть про це привселюдно. Якщо ж здійснювали, то покайтеся перед своїм народом", - сказав Карзай у зверненні до керівництва руху "Талібан".

Президент Афганістану пом'янув жертв терактів, скоєних під час Рамадану в провінціях Німруз, Кундуз, Хост, Нангархар, унаслідок яких загинули більш ніж 70 і були поранені понад 200 осіб.

Раніше у своїх зверненнях до народу з нагоди свята Ід аль-Фітр Карзай завжди називав талібів братами і пропонував їм скласти зброю і реінтегруватися в афганське суспільство. Цього разу афганський керівник не промовив таких слів.

Таліби досі не взяли на себе відповідальність за теракти, скоєні в дні Рамадану. Лідер руху "Талібан" Мулла Омар у своєму посланні до народу з нагоди мусульманського свята закликав бойовиків руху зробити все від них залежне, щоб під час військових дій не страждало мирне населення і не знищувалася власність афганців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram