ГоловнаСвіт

Британські супермаркети продають воду із-під крана

Прибуток ритейлерів становить 2500%.

Британські супермаркети продають воду із-під крана

Британські мережі супермаркетів Tesco і Asda продають воду з-під крана, розлиту в пляшки. За даними ЗМІ, на продажах такої води ритейлери отримують прибуток у 2500%.

Вода, яку виготовляють спеціально для мереж, коштує 17 пенсів за два літри. Для порівняння, дволітрова пляшка мінеральної води відомого французького бренду Evian коштує 88 пенсів. Газета стверджує, що супермаркети розливають у пляшки звичайну водопровідну воду, яку очищають фільтрами. При цьому ціна за літр води, яка тече з-під крана, під час оплати комунальних послуг становить три десятих пенса за літр.

Представники мереж визнали, що воду наливають із водопровідних труб. Однак Tesco наполягає на тому, що їхню продукцію ніяк не можна назвати водою з-під крана, оскільки вони фільтрують її й очищають від хлору та інших домішок. Asda зайняла таку саму позицію, визнавши, втім, так само як, і Tesco, що використовує водопровідну воду.

Скандал обурив британську компанію Water UK, яка відповідає за водопостачання країни. Її представник невдоволено повідомив, що водопровідна вода так добре очищена і придатна для пиття, що фільтрувати її немає жодної потреби. За словами компанії, 99,96% взятих проб води довели, що вона абсолютно безпечна.

Зазначимо, що Tesco є найбільшою роздрібною мережею Великобританії, а у світовому рейтингу ритейлерів займає четверте місце. Asda, дочірня компанія американської мережі Wal-Mart, займає друге місце на британському ринку.

Як повідомляли раніше, питну воду в Києві визнали найгіршою в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram