ГоловнаСвіт

У Чилі затримано учасників студентських протестів

Проти студентів дозволено застосовувати силу.

У Чилі затримано учасників студентських протестів
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Чилійська поліція затримала 139 учасників студентських протестів, більшість із яких - підлітки, повідомляє BBC.

Студенти окупували школи в столиці Чилі Сантьяго, але поліція змусила їх залишити будівлі. Затримання супроводжувалися сутичками з поліцією.

Як повідомляє La Nacion, дев'ятьох людей затримали в ліцеї №7, ще 30 - в ліцеї "Кармела Карвахаль". Після цих шкіл поліція вирушила в ліцей "Алессандрі". Утім, учні продовжили акцію протесту, зайнявши ліцеї Даріо Саласа, Мігеля де Сервантеса та Швейцарської конфедерації.

Поліція застосувала водяні гармати проти студентів, які жбурляли в неї каміння. Начальник місцевої поліції Віктор Тапіа зазначив, що застосування сили правоохоронними органами санкціонував мер Сантьяго і було неминучим.

Протести студентів, незадоволених державною політикою в галузі освіти, тривають уже кілька місяців. Чилійські студенти вимагають якісної та безкоштовної загальної освіти.

Демонстрації студентів часто завершуються масовими заворушеннями і сутичками з поліцією. Наприклад, наприкінці червня  після сутичок демонстрантів із поліцією було затримано 472 людей. А на початку серпня учасники демонстрації підпалили кілька автобусів. Після інциденту було затримано 75 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram