ГоловнаСвіт

Напад на базу ВПС Пакистану відбито

Відповідальність за напад узяв на себе "Талібан".

Напад на базу ВПС Пакистану відбито
Авиабаза Камра
Фото: EPA/UPG

Унаслідок нападу бойовиків на базу ВВС Пакистану Камра загинули дев'ять осіб, повідомляє Reuters із посиланням на представника ВВС.

Нагадаємо, ісламістські бойовики, озброєні гранатометами й автоматичною зброєю, напали на базу Камра, що розташована приблизно за 60 кілометрів на північний схід від Ісламабаду, в ніч проти четверга 16 серпня. В районі бази відбувалася активна перестрілка. Відбивати напад на базу також допомагав армійський спецназ.

За словами представника ВПС капітана Таріка Махмуда, атаку було відбито. Він також зазначив, що тільки один літак було пошкоджено, а серед загиблих - вісім бойовиків і один солдат.

Відповідальність за напад узяло на себе угруповання "Талібан".

"Ми пишаємося цією операцією. Наше керівництво давно прийняло рішення атакувати базу Камра", - заявив представник "Талібану" Есанулла Ехсан по телефону.

На база ВПС Камра, на території якої розташовано декілька корпусів зі збирання авіаційної техніки, раніше вже нападали бойовики. Так, у грудні 2007 року терорист-смертник на вантажівці, начиненій вибухівкою, врізався в шкільний автобус, який перевозив дітей військовослужбовців і працівників авіапідприємств. А в жовтні 2009-го  терорист-смертник підірвав себе на КПП на в'їзді на територію бази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram