ГоловнаСвіт

Ізраїль готовий до війни з Іраном, - міністр

За прогнозами фахівців, імовірна війна з Ісламською Республікою триватиме не більш ніж місяць.

Ізраїль готовий до війни з Іраном, - міністр
Матан Вильнаи
Фото: www.jpost.com

Ізраїльський міністр у справах цивільної оборони Матан Вільнаї заявив, що ймовірна війна проти Ірану триватиме не більш ніж місяць, а її жертвами можуть стати близько 500 осіб, повідомляє Reuters.

"Це не повинно бути приводом для істерики. Громадянська оборона Ізраїлю готова до такого розвитку подій краще, ніж будь-коли", - заявив колишній генерал Вільнаї.

Однак Вільнаї відмовився відповідати на запитання про необхідність удару по іранських ядерних об'єктах.

"Не треба мене втягувати в ці суперечки", - сказав він, наголосивши, що Ізраїль повинен рахуватися з думкою США - "найкращого друга нашої країни".

Нагадаємо, США поки що не планують нападати на Іран у зв'язку з побоюваннями поширення конфлікту та непередбачуваних економічних наслідків.

"За оцінками (спеціалістів), війна триватиме 30 днів на кількох фронтах", - зазначив Вільнаї, додавши, що фахівці вважають, що у війні проти Ірану доведеться боротися також із бойовиками ліванського руху "Хізбалла" і радикалами зі Сектора Газа.

Для протидії відповідним ракетним обстрілам Ізраїль увів в експлуатацію систему ПРО "Залізний купол", яка раніше вже довела свою ефективність.

"Подібно до того, як громадяни Японії повинні розуміти, що їм варто очікувати землетрусу, ізраїльтяни повинні розуміти, що кожен, хто живе тут, має бути готовий до ракетних ударів у тилу", - сказав Вільнаї.

В ізраїльських і американських ЗМІ продовжують спекулювати щодо можливого нападу на Іран.

Незабаром Вільнаї покине свій пост, оскільки нещодавно був призначений послом Ізраїлю в Китаї. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху призначив його наступником Авраама Діхтера, який раніше служив міністром внутрішніх справ і очолював загальну службу безпеки Ізраїлю "Шабак".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram