ГоловнаСвіт

Повстанці взяли на себе відповідальність за вибух у Дамаску

Мета нападу залишається невідомою.

Повстанці взяли на себе відповідальність за вибух у Дамаску
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці взяли на себе відповідальність за вибух у Дамаску, який стався неподалік від готелю Dama Rose, де зупиняються спостерігачі ООН, повідомляє Agence France-Presse.

За словами представника Вільної сирійської армії, метою теракту були військові урядових військ, які проводили нараду неподалік від готелю. Крім них на зустрічі повинні були бути члени алавітського ополчення "Шабіха", яким приписують участь у битвах у кількох сирійських містах з переважно сунітським населенням.

Проте залишається невідомим, чи вважають повстанці свою акцію успішною. Крім того, невідомо, де, за їх задумом, мав спрацювати вибуховий пристрій.

Нагадаємо, рано вранці було підірвано бензовоз, припаркований на майданчику позаду готелю Dama Rose. За даними сирійського телебачення, в результаті вибуху постраждали троє людей. Серед поранених не виявилося спостерігачів ООН.

У районі, де стався вибух, знаходиться клуб для сирійських офіцерів і будівля, що належить правлячій партії "Баас". Крім того, місце вибуху знаходиться неподалік від будівлі армійського командування.

Під час вибуху в Дамаску 18 липня загинули четверо високопоставлених чиновників з найближчого оточення президента Башара Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram