ГоловнаСвіт

Директор BBC очолить New York Times

Очікується, до виконання обов'язків він приступить у листопаді.

Директор BBC очолить New York Times
Марк Томпсон
Фото: Newsru.com

Новим главою американського медіахолдингу New York Times призначено директора британської мовної корпорації BBC Марка Томпсона. Як очікується, до виконання обов'язків він приступить у листопаді.

"Рада директорів вважає, що досвід Томпсона і його досягнення в BBC роблять його ідеальним кандидатом на посаду керівника компанії в період, коли ми плануємо сконцентрувати свої зусилля на глобальному розширенні бізнесу в електронному форматі", - йдеться в розповсюдженій заяві голови правління New York Times Артура Сульцбергера.

Томпсон керував BBC з 2004 року. Як очікується, він залишить свою посаду у вересні - після завершення Паралімпійських ігор у Лондоні.

Про те, що BBC почала пошуки нового генерального директора, стало відомо ще в січні, зазначає ИТАР-ТАСС.

До роботи на BBC 55-річний Томпсон очолював британський телеканал Channel 4.

Корпорації New York Times належать газети The New York Times, International Herald Tribune і Boston Globe, а також вісім місцевих телеканалів, дві радіостанції і близько 40 інтернет-сайтів.

Протягом декількох місяців в медіакорпорації не було генерального директора - відтоді, як в грудні минулого року у відставку подала Джанет Робінсон, яка обіймала цю посаду з 2004 року.

На посту гендиректора BBC Томпсона змінить Джордж Ентуїсл, нинішній глава BBC Vision - підрозділу, що відповідає за виробництво програм і телемовлення чотирьох національних каналів BBC. Він вступить на посаду 17 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram