ГоловнаСвіт

Еквадор думає, як вивезти Ассанжа з Великобританії

Країна вже вирішила надати притулок засновникові WikiLeaks.

Еквадор думає, як вивезти Ассанжа з Великобританії

Еквадор вивчає варіанти вивезення Джуліана Ассанжа з Великобританії. Про це заявив міністр закордонних справ Еквадору Рікардо Патіньо.

"Еквадор не тільки оцінює можливість надання Джуліанові Ассанжу притулку, а й вивчає спосіб, як засновника WikiLeaks можна переправити до Еквадору, уникнувши арешту у Великій Британії", - зазначив Патіньо.

У вівторок, 14 серпня, британська газета The Guardian повідомила, що уряд Еквадору вже вирішив надати притулок Ассанжеві.

Проте президент Еквадору Рафаель Корреа спростував цю інформацію газети, повідомляє РІА "Новости" із посиланням на AFP. "Чутка про надання Ассанжу притулку не відповідає дійсності. Жодного рішення із цього питання наразі не ухвалено", - повідомив президент у своєму мікроблозі на Twitter. У понеділок Корреа заявив, що розраховує визначитися із цим питанням уже цього тижня.

Раніше еквадорська влада заявляла, що ухвалить відповідне рішення після того, як у Лондоні минуть Олімпійські ігри-2012. Ігри завершилися 12 серпня.

Ассанж перебуває в посольстві Еквадору із 19 червня цього року. Стокгольм домагається екстрадиції австралійця для проведення допитів у зв'язку із заявами двох шведок, які звинуватили його в злочинах сексуального характеру.

Засновник WikiLeaks, звинувачення якому у Швеції офіційно не висунені, заперечує які-небудь правопорушення у скандинавській країні.

Ассандж побоюється, що якщо його екстрадують у Швецію, то відразу передадуть США, де йому загрожує довічний тюремний термін за публікацію в Мережі секретних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram