ГоловнаСвіт

Великобританія виділила Малаві $4,7 млн як продовольчу допомогу

У південноафриканській країні 1,63 млн голодуючих.

Великобританія виділила Малаві $4,7 млн як продовольчу допомогу
Семья в Малави
Фото: EPA/UPG

Британія виділила Малаві 4,7 млн для надання продовольчої допомоги більш ніж 1,6 млн жителів країни, які зіткнулися з гострою нестачею продовольства.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на британських чиновників і Всесвітню продовольчу програму ООН (ВПП).

Розташована на півдні Африки Малаві є однією з найбідніших країн світу і багато в чому залежить від фінансової підтримки з-за кордону. Минулого року ця країна втратила $350 млн американської допомоги через звинувачення в порушенні прав людини та ігнорування запиту про арешт президента Судану Омара Башира, який на запрошення колишнього лідера Малаві Бінгу Ва Мутарика, який помер у квітні цього року, відвідав регіональний саміт у столиці цієї держави.

Новий президент Малаві Джойс Банда, який прийшов до влади у квітні, після смерті Мутарика від серцевого нападу, закликав донорів, чия підтримка раніше становила близько 40% бюджету, повернутися. Внесок Великобританії піднімає загальний обсяг міжнародної допомоги новому уряду Малаві більш ніж до $500 млн. У липні Міжнародний валютний фонд схвалив кредит у $156,2 для сприяння економічному зростанню, а Сполучені Штати відновили $350-мільйонну програму допомоги для проведення капітального ремонту електромережі Малаві в червні.

Департамент уряду Великобританії з міжнародного розвитку та ВПП заявили, що кошти, надані Британією, допоможуть близько 715 тисячам осіб.

"Тривала засуха, високі ціни на продовольство й економічні труднощі змусили багатьох людей у всьому Малаві шукати їжу цього року", - йдеться в їх спільній заяві.

У спільній доповіді уряду Малаві і ВПП говориться, що кількість людей, які стикаються з браком продовольства в Малаві зросла на 200 тисяч з 2011 року і, таким чином, досягла 1,63 млн осіб, що становить 11% населення країни.

Не маючи виходу до моря, країна пожинає кукурудзу, що є її основни продуктом харчування. Малаві також є нетто-імпортером інших продуктів харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram