ГоловнаСвіт

Асад контролює тільки 30% Сирії, - екс-прем'єр

Ріяд Хіджаб закликав повстанців і їх союзників продовжувати боротьбу.

Асад контролює тільки 30% Сирії, - екс-прем'єр
архивное фото
Фото: timesofisrael.com

Колишній прем'єр-міністр Сирії Ріяд Хіджаб у своєму першому публічному виступі після втечі до Йорданії заявив, що уряд президента Башара Асада розвалюється і контролює лише 30% території країни.

Про це повідомляє Reuters.

На прес-конференції в Йорданії він сказав, що після 17-місячної боротьби з повстанцями уряд впав духом.

"О, віддані революціонери, ваша революція стала моделлю зусиль і жертв в ім'я свободи і гідності. Запевняю вас, (виходячи) з мого досвіду і колишньої посади - режим руйнується, духовно і матеріально. Він контролює не більше за 30% території Сирії ... тому нехай сяюча революція завершиться, зберігши єдність країни", - заявив він.

Хіджаб, який, як і переважна частина оппозіцеонеров є сунітом, не був частиною найближчого оточення Асада. Але його втеча як прем'єр-міністра і найстаршої цивільної посадової особи завдала символічного удару по уряду, в якому домінують міноритарні секти алавітів Асада.

Сирійські влада заявила, що вона відправили Хіджаба у відставку раніше, ніж він втік до Йорданії. Однак на прес-конференції в Аммані він стверджував, що сам подав у відставку і перейшов на сторону опозиції, при цьому називаючи уряд Асада "ворогом Бога".

"Це мій обов'язок - "умити руки" з цього корумпованого режиму", - зазначив Хіджаб.

Він подякував країнам, таким як Саудівська Аравія, Катар і Туреччина, за підтримку і попросив їх робити більше для опозиції.

"Ми закликаємо їх продовжувати їх благословенні зусилля з підтримки повстання народу і привести їх до берегів впевненої перемоги", - резюмував Хіджаб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram