ГоловнаСвіт

Пакистан проведе військову операцію проти Талібану, - міноборони США

Пентагон вітає ініціативу Ісламабада.

Пакистан проведе військову операцію проти Талібану, - міноборони США
Архивное фото. Солдаты армии Пакистана
Фото: EPA/UPG

Влада Пакистану планує провести військову операцію проти бойовиків руху "Талібан", повідомляє Associated Press із посиланням на міністра оборони США Леона Панетту.

За словами Панетти, головнокомандувач збройних сил Пакистану Ашфак Парвез Каяні обговорював деталі операції з командувачем американських військ в Афганістані Джоном Алленом. Очільник міноборони США заявив, що точної дати початку операції не знає, проте він думає, що операція почнеться "найближчим часом". Панетта також зазначив, що Пентагон усіляко вітає цю ініціативу Ісламабада, навіть якщо операція не зачепить бойовиків угруповання "Хаккані", а буде спрямована виключно проти талібів у непрохідних районах Пакистану.

Відносини США і Пакистану помітно погіршилися 2011 року, коли Пентагон і НАТО звинуватили Ісламабад у підтримці ворогів США, зокрема в Афганістані. Погіршенню відносин також сприяла ситуація з ліквідацією на території Пакистану Усами бін Ладена, який протягом кількох років жив неподалік від пакистанської військової бази в місті Абботтабаді. Влада США заявляла, що пакистанські спецслужби переховували бін Ладена. Цим США пояснили той факт, що операцію з ліквідації "терориста номер один" проводили в секреті від Ісламабада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram