ГоловнаСвіт

Біля берегів Суматри зафіксували сильний землетрус

Сила поштовхів становила 5 балів.

Біля берегів Суматри зафіксували сильний землетрус
Фото: panama.ru

Землетрус магнітудою 5,0 за шкалою Ріхтера, якою користуються індонезійські сейсмологи, стався вранці у вівторок біля західного узбережжя острова Суматра, цунамі не очікують, повідомили РІА "Новости" в Національному управлінні метеорології, кліматології і геофізики (НУМКГ) Індонезії.

Епіцентр підземного поштовху знаходився за 443 кілометри на північний захід від островів Сімелує, в найзахіднішій індонезійській провінції Ачех, осередок землетрусу залягав на глибині лише десять кілометрів під поверхнею Індійського океану. НУМКГ не очікує жертв і руйнувань унаслідок цього землетрусу.

Індонезія є найбільшим сейсмічно активним регіоном у світі. 2004 року біля північно-західного узбережжя Суматри стався найсильніший за останні 40 років землетрус. Спричинене ним цунамі забрало життя сотень тисяч людей у 12 країнах Індійського океану.

2009 року жертвами серії потужних землетрусів у провінції Західна Суматра стали більш ніж тисяча людей, а останній з руйнівних підземних поштовхів поблизу цього шостого за величиною острова планети стався в жовтні 2010 року.

Як повідомляли раніше

, 25 липня в районі острова Суматра стався землетрус потужністю 6,6 бала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram