ГоловнаСвіт

Із китайського міста виселять 80 тисяч сімей заради туристів

Влада вирішила відтворити історичний вигляд і побудувати тематичний парк часу династії Сун.

Із китайського міста виселять 80 тисяч сімей заради туристів
Город Кайфын
Фото: Lenta.ru

Влада міста Кайфин - однієї з семи історичних столиць Китаю - вирішила відтворити в центрі міста історичний вигляд і побудувати тематичний парк часу династії Сун задля приваблення туристів. Для цього з центру Кайфина протягом чотирьох років виселять 80 тисяч сімей, звільнивши тим самим 200 тисяч квадратних метрів.

У перший рік планують виселити 35 тисяч місцевих жителів, а їхні будинки зруйнувати. На це витратять, як очікують, 20 мільярдів юанів (близько трьох мільярдів доларів). Усього вартість проекту оцінюють у 100 мільярдів юанів (більш ніж 15 мільярдів доларів). Річний дохід Кайфина при цьому становить 5 мільярдів юанів (близько 800 мільйонів доларів).

Відсутні гроші на будівництво парку влади міста має намір узяти в борг у банків або отримати, випускаючи облігації.

Незважаючи на те, що Кайфин був столицею в часи династії Сун, нині місто є найбіднішим у провінції Хенань. У першій половині 2012 року Кайфин відвідали близько 28 мільйонів туристів. Основними визначними пам'ятками міста вважають буддистський храм 555 року Дайсянго-си, храм предків Баогун і залізну пагоду XI століття нашої ери.

Імперія Сун існувала з 960 по 1279 рік. 1127 року Кайфин захопили військи держави Цзінь, і правляча династія потрапила в полон у Маньчжурію, проте одному з синів удалося втекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram