ГоловнаСвіт

Венесуела: партизани готуються до вторгнення США

2013 року чисельність збройних формувань повинна сягнути 2 млн осіб.

Венесуела: партизани готуються до вторгнення США
Фото: wikipedia.org

До рук депутата венесуельського парламенту від опозиції Марії Коріни Мачадо потрапила копія нового військового плану, відповідно до якого у Венесуелі створюють партизанські загони на випадок вторгнення США.

Про це повідомляє France24 із посиланням на мексиканські ЗМІ.

"Стратегічною метою (плану. - LB.ua) є створення нової боліваріанської військової доктрини, яка повинна підготувати Венесуелу до успішної тривалої війни проти імперії, тобто Сполучених Штатів", - заявила Мачадо.

Згідно з планом, до 2013 року чисельність партизанських збройних формувань повинна сягнути 1 млн людей, а до 2019 року - вже 2 млн осіб. Збільшення чисельності партизанських загонів заплановано за рахунок скорочення регулярної армії. Венесуельський депутат вважає, що в розробці концепції міг брати участь кубинський уряд.

Нагадаємо, партизанські загони сформували у Венесуелі з метою спротиву "імперіалістичній агресії" 2005 року. Хоча офіційно загони вважають частиною регулярної армії, вони безпосередньо підпорядковуються винятково президентові Уго Чавесу.

Зазначимо, що Мачадо дотримується опозиційних поглядів і підтримує на майбутніх президентських виборах Енріке Капрілеса - головного суперника Чавеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram