ГоловнаСвіт

В Ірані оголосили жалобу за жертвами землетрусу

Мешканці провінції Східний Азербайджан, які позбулися даху над головою, наразі облаштовуються в наметових містечках.

В Ірані оголосили жалобу за жертвами землетрусу
Фото: obozrevatel.com

Влада іранської провінції Східний Азербайджан оголосила понеділок, 13 серпня, і вівторок, 14 серпня, днями жалоби за жертвами руйнівних землетрусів, що сталися там увечері 11 серпня.

За даними Reuters, на вечір неділі внаслідок цих землетрусів загинули близько 300 людей, ще близько п'яти тисяч осіб постраждали.

Влада провінції наразі змогла впізнати тільки половину тіл загиблих. Вона пояснює це тим, що місцеві жителі, дотримуючись мусульманських традицій, ховають своїх загиблих до заходу сонця, не чекаючи на офіційну процедуру впізнання.

Мешканці провінції Східний Азербайджан, які позбулися даху над головою, наразі облаштовуються в наметових містечках. Місцева влада побоюється, що якийсь із повторних підземних поштовхів, яких уже зафіксували близько 60, може виявитися таким самим руйнівним, як і перші два землетруси. Деякі із цих афтершоків сягали 4 балів за шкалою Ріхтера.

Нагадаємо, що найдужче від землетрусів постраждали території навколо головного міста провінції - Тебріза. В середині дня в суботу, 11 серпня, потужний підземний поштовх магнітудою 6,2 бала був зареєстрований у районі міста Ахар, незабаром інший землетрус потужністю 6,3 бала стався в районі міст Варзакан і Харіс.

Потужні землетруси не дивина в Ірані. Вони відбуваються тут у сейсмонебезпечних регіонах практично щороку. Найбільш руйнівними з них стали землетруси 1990-го і 2003 років. Тоді загинули 35 тисяч і 55 тисяч осіб відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram