ГоловнаСвіт

250 іранців загинули внаслідок сильного землетрусу

Унаслідок стихії щонайменше шість сіл зруйновано повністю, загалом постраждали 60 населених пунктів.

250 іранців загинули внаслідок сильного землетрусу
архивное фото
Фото: EPA/UPG

250 людей загинули і понад півтори тисячі отримали травми внаслідок двох землетрусів на північному заході Ірану.

Влада провінції Східний Азербайджан, яка постраждала від стихії, не відкидають, що число жертв може зрости.

Рятувальники розбирають завали і шукають тих, хто вижив. За словами представника іранського Червоного Півмісяця, близько 16 тис. людей мусили залишити домівки і зараз перебувають у тимчасових помешканнях.

Окрім того, внаслідок стихії щонайменше шість сіл зруйновано повністю, загалом постраждали 60 населених пунктів. Серйозного збитку зазнали будівлі і в довколишніх містах Ахар і Геріс.

Сполучення з районами лиха немає, внаслідок землетрусу пошкоджено комунікаційні лінії, зв'язок між людьми здійснюється тільки завдяки раціям.

Як повідомила одна з мешканок Тебріза по мобільному телефону, в місті паніка, люди після землетрусу кинулися на вулиці, скрізь чути звуки сирени швидкої допомоги.

У районі стихійного лиха працюють рятувальники. Влада побоюється, що рятувальникам буде непросто витягнути людей з-під завалів уночі.

Як повідомляли раніше, два землетруси силою 6,4 і 6,3 бала сталися в суботу поблизу міста Тебріз. Епіцентр першого землетрусу знаходився за 60 км від Тебріза на глибині 10 кілометрів під землею. Другий підземний поштовх стався поряд із містом Варазкан. Після землетрусів було кілька афтершоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram