ГоловнаСвіт

Греція планує видавати візи туристам в аеропорту

Не виключено, що наступного року так само "відкриється" вся країна.

Греція планує видавати візи туристам в аеропорту
Фото: tours.pilot.ua

Грецька влада хоче змінити систему видачі віз. Через якийсь час туристи з Росії й інших країн зможуть отримувати їх після прильоту в аеропорт.

Грецька влада задоволена програмою, в рамках якої іноземці з території Туреччини можуть відвідувати п'ять грецьких островів без попереднього оформлення візи. За два місяці роботи цієї програми прикордонні служби Греції видали туристам після прибуття 2 224 візи.

Але не виключено, що наступного року так само "відкриється" вся Греція, а не тільки острови. В інтерв'ю заступник губернатора грецького регіону Додеканіс Фотіс Хадзідіакос заявив, що зараз розглядають питання про введення безвізового режиму для тих, хто прибуває в аеропорти країни, що фактично означає перехід на систему оформлення віз по прильоту.

Найбільше від нового порядку видачі віз на островах виграли турки, росіяни й українці - їх прибуває найбільше.

"Найбільше до нас приїжджає громадян Туреччини. Зростання турпотоку становить 100%", - запевнив видання представник турагентства на острові Лесбос Аріс Лазаріс. За його словами, число броні з інших країн Європи скоротилося на 50%.

Раніше повідомляли, що цього року дохід Греції від туризму може знизитися на 10-15% через політичну невизначеність, що відновило побоювання про можливий вихід країни з єврозони на тлі поглиблення боргової кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram