ГоловнаСвіт

Нова голова Yahoo може скасувати звільнення працівників

Після аудиту керівництво компанії може змінити оголошені раніше плани реструктуризації бізнесу.

Нова голова Yahoo може скасувати звільнення працівників

Нова керівник Yahoo Марісса Майєр переглядає стратегічний розвиток компанії, зокрема плани зі скорочення штату і розподілу капіталу серед акціонерів, згідно з документами, поданими компанією в Комісію з цінних паперів і бірж США.

"Марісса Майєр бере участь у переоцінці бізнес-стратегії компанії для забезпечення довгострокової вигоди акціонерів", - повідомляє документ. У рамках перегляду гендиректор і рада директорів перевірять стратегію зростання і придбань Yahoo, план реструктуризації компанії, а також стратегію розпорядження готівковими коштами інтернет-компанії.

Після аудиту керівництво компанії може змінити раніше оголошені плани реструктуризації бізнесу, відповідно до яких Yahoo розпочала програму зі скорочення штату працівників. Компанія планувала звільнити близько 2 тис. співробітників, що становить 14% від загальної чисельності штату. Ініціатором цього рішення став попередній голова компанії Скотт Томпсон.

Також директорка може змінити програму зворотного викупу акцій в інвесторів і повернути акціонерам прибуток від продажу частки в китайській компанії Alibaba за $7,1 млрд.

Як повідомляли, Майєр раніше була віце-президентом Google із карт і геолокаційних сервісів. Посада голови Yahoo залишалася вакантною з травня - екс-гендиректор Скотт Томпсон подав у відставку 13 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram