ГоловнаСвіт

На північному заході Ірану стався сильний землетрус

Повідомляють про 87 загиблих.

На північному заході Ірану стався сильний землетрус
Фото: panama.ru

Число жертв землетрусу, що стався в суботу на північному заході Ірану, зросло до 87 осіб, повідомляє іранське інформаційне агентство Fars із посиланням на національний штаб із надзвичайних ситуацій.

За даними Геологічної служби Ірану, магнітуда землетрусу, який стався о 16:53 за місцевим часом, становила 6,3 бала. Осередок підземних поштовхів знаходився на глибині 9,8 кілометра за 32 кілометри від міста Ахар іранської провінції Східний Азербайджан. Також було зафіксовано поштовхи магнітудою 6 і менше балів у сусідньому місті Варазкан. Окрім цього, підземні поштовхи також було зафіксовано в інших північних провінціях Ірану, зокрема в Західному Азербайджані, Гіляні, Зенджані та Ардебілі.

"За наявними даними, загинули 87 осіб: 30 - у місті Ахар, 40 - у місті Варазкан, 10 - у місті Харіс і 7 осіб померли після госпіталізації. Поранення отримали близько 400 осіб. Приблизно 60 сіл зруйновано на 80%, чотири села в провінції Східний Азербайджан зруйновано повністю", - йдеться в повідомленні штабу з надзвичайних ситуацій провінції Східний Азербайджан.

Іран входить у десятку найбільш сейсмонебезпечних районів земної кулі, тут майже що десять років відбувається землетрус магнітудою більш ніж 7 балів. Зокрема, у грудні 2003 року жертвами землетрусу магнітудою 6,3 бала в місті Бам на південному сході країни стала понад 31 тисяча осіб, близько 42 тисяч отримали поранення. Саме місто, а також знаменита фортеця майже повністю зруйновані.

Як повідомляли раніше, в Туреччині зафіксували сильний землетрус магнітудою п'ять балів за шкалою Ріхтера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram