ГоловнаСвіт

Мексика видала США "тихоокеанську королеву"

Сандра Авіла перебувала в ув'язненні в країні з 2007 року, її звинувачують в організації поставок великих партій наркотиків до Каліфорнії.

Мексика видала США "тихоокеанську королеву"
Сандра Авила
Фото: vesti.az

Влада Мексики екстрадувала в США одну з найвідоміших підозрюваних в організації наркобізнесу - Сандру Авіла Белтран, яку в злочинному світі називають "тихоокеанською королевою".

Сандра Авіла перебувала в ув'язненні в Мексиці з 2007 року, її звинувачують в організації поставок великих партій наркотиків в американський штат Каліфорнія.

Адвокати підозрюваної наполягали на скасуванні рішення про екстрадицію, стверджуючи, що немає доказів причетності Белтран до злочинів, в яких її звинувачують.

Нагадаємо, в квітні американський суд засудив очільника одного з найбільших мексиканських наркокартелів Бенжамена Арельяно Фелікса, екстрадованого в США минулого року, до 25 років тюремного ув'язнення.

Мексика - основна перевалочна база при перевезенні наркотиків із Латинської Америки в США. За оцінками експертів, щорічно через територію цієї країни в США перевозять наркотиків на суму близько 40 мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram