ГоловнаСвіт

Медведєв: росіянам "плювати" на теми, які обговорюють у рунеті

Про справжній стан справ можна дізнатися тільки "в офлайні", упевнений російський прем'єр.

Медведєв: росіянам "плювати" на теми, які обговорюють у рунеті

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв заявив, що в інтернеті часто виникає викривлене уявлення про політичну ситуацію і суспільне життя.

Таку думку він висловив 10 серпня на зустрічі з кандидатами на посаду голови центрального виконкому партії "Єдина Росія", повідомляє "Інтерфакс".

"Фантомні речі вилазять на перший план, і таке відчуття, що вся країна думає тільки про це. Я не буду говорити, що маю на увазі, ви й самі знаєте", - сказав Медведєв.

За словами прем'єра, при перегляді сайтів і обговорюваних на них тем "виникне відчуття, що ми тільки цим і займаємося. А ми взагалі цим не займаємося, нам на це начхати, я маю на увазі всіх громадян країни, за винятком доволі вузької групи людей" .

Медведєв вважає, що про справжній стан справ можна дізнатися тільки "в офлайні". "Пряме спілкування з людьми не замінити нічим. <...> І той, хто вважає, що весь світ можна сконцентрувати в он-лайні, той дуже сильно помиляється", - заявив глава уряду.

Проте Медведєв наголосив, що за інтернет-порядком денним теж потрібно стежити, а активність в інтернет-просторі є необхідною умовою успішного функціонування в сучасному суспільстві для політичної сили.

Медведєв раніше вже висловлювався про порядок денний у ЗМІ. 2010 року під час спілкування з керівниками Першого каналу, ВГТРК і НТВ Медведєв, який перебував тоді на посаді президента РФ, висловив думку, що порядок денний на телебаченні значно відрізняється від порядку денного в інших джерелах інформації. Тоді він зазначив, що перелік новинних подій на ТБ і в інтернеті не повинен мати "драматичного розриву".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram