ГоловнаСвіт

В Іраку терорист-смертник атакував шиїтську мечеть

Є жертви.

В Іраку терорист-смертник атакував шиїтську мечеть
Фото: EPA/UPG

Після закінчення вечірніх молитов терорист-смертник атакував шиїтську мечеть неподалік від міста Мосул на півночі Іраку, внаслідок вибуху загинули принаймні двоє людей, 50 поранено.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на поліцію і співробітників МОЗ.

Урядові чиновники і поліцейські сказали, що внаслідок вибуху в мечеті, що належить до етнорелігійній групі Шабак у Мосулі, було вбито двох осіб, більш ніж 50 поранено. Лідер місцевого співтовариства Шабак заявив, що жертвами терориста стали п'ять осіб.

Примітка: Шабак - етнорелігійна група всередині курдського народу. Всього за даними ООН в Іраку близько 450 тисяч шабак, із них 90% у провінції Ніневія.

Збільшення кількості нападів на шиїтів і релігійні об'єкти в останні місяці викликає побоювання з приводу зростання насильства на релігійному ґрунті. Релігійне напруження в Іраку збільшилося після виведення американських військ у грудні 2011-го. Розбіжності між шиїтським, сунітським і курдським блоками також привели до політичної кризи. Тривалі напади сунітських бойовиків на шиїтів загрожують зірвати операцію з розділення влади між блоками. "Аль-Каїда" в Іраку взяла на себе відповідальність за деякі вибухи, спрямовані проти шиїтських паломників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram