ГоловнаСвіт

Проливні дощі зруйнували частину Великої китайської стіни

Влада планує відновити зруйновану секцію.

Проливні дощі зруйнували частину Великої китайської стіни
Фото: EPA/UPG

Унаслідок проливних дощів на північному сході Китаю впала частина Великої китайської стіни, повідомляє агентство Сіньхуа.

Згідно з агентством, руйнування сталося в провінції Хебей у понеділок, 6 серпня. Зазначають, що частина зруйнованої стіни, довжина якої 36 метрів, перебувала в поганому стані.

Місцева влада каже, що в ділянках стіни поруч з упалою частиною виявлено тріщини. Зараз тривають роботи зі зміцнення споруди, а зруйновану ділянку відновлять.

Частину Великої китайської стіни в провінції Хебей збудували за часів династії Мін у 1368-1644 роках. Спеціалісти зазначають, що стіна на цій ділянці зазнавала активної ерозії

.

Велика китайська стіна - найбільша пам'ятка архітектури. Будівництво стіни розпочали в III столітті до нашої ери. Вона розташована на півночі Китаю протягом 8851,8 км, а на ділянці Бадалін проходить дуже близько до Пекіна. Стіна мала служити крайньою північною лінією можливої експансії самих китайців і оберігати підданих "Серединної імперії" від переходу до напівкочового способу життя і злиття з варварами.

У липні в Китаї почався сезон дощів, унаслідок яких загинули 112 осіб, 21 людина вважається зниклою безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram