ГоловнаСвіт

ООН: потік біженців із Сирії збільшується

Число зареєстрованих у сусідніх країнах сирійців перевищило 150 тисяч.

ООН: потік біженців із Сирії збільшується
Фото: EPA/UPG

ООН заявила, що у зв'язку з тим, що число мирного населення, яке втікає із Сирії, зростає, в чотирьох сусідніх країнах зареєстровано вже близько 150 тисяч біженців.

Про це повідомляє Reuters.

ООН зазначає, що 50 227 із цих біженців - у Туреччині, куди за останній тиждень прибуло більш ніж шість тисяч сирійців. Багато хто з них втік з економічної столиці Сирії Алеппо, де тривають сутички між повстанцями й урядовими військами.

"Безумовно, минулого тижня відбулося різке збільшення числа прибулих до Туреччини, і багато людей приходять з Алеппо та його околиць", - заявив представник Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Адріан Едвардс, додавши, що в районах Сирії поза конфліктом ситуація більш стабільна, але потік біженців з охоплених боями територій буде неухильно зростати.

Нагадаємо, вчора повстанці покинули стратегічно важливий район Алеппо Салахеддін, але сутички тривають. ООН заявила, що в конфлікті, який поглинув Сирію, не буде переможця.

Станом на вечір четверга 45 869 сирійських біженців зареєстрували в Йорданії, 36 841 - в Лівані і 13 587 - в Іраку, куди з 18 липня також повернулися 23 228 іракців, які жили в Сирії.

"Нам відомо, що в деяких країнах також значне число біженців, які ще не зареєстровані", - зазначив Едвардс.

Евардс також сказав, що сирійські біженці отримали притулок у таких країнах, як Алжир, Єгипет і Марокко, а також у Евросі - грецькому регіоні, який межує з Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram