ГоловнаСвіт

Грузія звинуватила Медведєва в порушенні держкордону

Російський прем'єр відвідав окупований Цхінвальський регіон.

Грузія звинуватила Медведєва в порушенні держкордону

МЗС Грузії звинуватив главу уряду РФ Дмитра Медведєва в порушенні грузинського законодавства під час нещодавнього візиту в Цхінвалі.

Про це повідомляє "Новини-Грузія".

"Прем'єр-міністр Росії 8 серпня незаконно прибув на територію суверенної держави Грузії і відвідав окупований Цхінвальський регіон", - стверджує грузинське МЗС. Там пояснили, що йдеться про порушення грузинського закону про "окуповані території".

Зазначимо, закон про "окуповані території" було ухвалено в Грузії восени 2008 року, незабаром після серпневої війни і визнання з боку Росії територій Абхазії та Південної Осетії, які відкололися від Грузії. В документі було зафіксовано позицію офіційного Тбілісі, який, як і раніше, вважає втрачені території частиною Грузії, що перебуває під "російською окупацією".

Відповідно до цього закону в'їзд до Абхазії та Південної Осетії з боку Росії (тобто через кордони, які Грузія вважає своїми, але при цьому не контролює) заборонено. Порушникам загрожує штраф або позбавлення волі. На практиці до відповідальності їх можуть притягнути лише в тому випадку, якщо після візиту до Абхазії чи Південної Осетії опиняться в Грузії і місцева влада, відповідно, отримає змогу їх покарати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram