ГоловнаСвіт

Греція сподівається отримати новий транш у вересні

Уряд Греції чекає на рішення кредиторів.

Греція сподівається отримати новий транш у вересні

Уряд Греції сподівається отримати новий транш міжнародної фінансової допомоги після остаточного рішення кредиторів щодо прогресу у виконанні умов надання кредиту в середині вересня.

Про це заявив заступник міністра фінансів Греції Христос Стаїкурас.

За його словами, трійка кредиторів - Євросоюз, Європейський центробанк і Міжнародний валютний фонд - проведе остаточну інспекцію виконання умов на початку вересня в Афінах, після чого оголосить вердикт до середини місяця.

"Якщо це трапиться і процес завершиться до 14 вересня - такі наші часові рамки і такою була угода - тоді транш, у разі очікуваного нами позитивного звіту, надійде відразу після цього", - розповів працівник міністерства.

Як відомо, найближчим часом Греція, яка дуже потерпає від кризи та зі змінним успіхом виконує умови надання кредиту від міжнародної спільноти (а його сума - 130 млрд євро), може залишитися без копійки, якщо не буде нового траншу допомоги.

Для того, щоб упоратися з нестачею коштів у серпні та сплатити державні борги обсягом 3,2 млрд євро, грецька влада повідомила про намір випустити додаткові короткострокові облігації, які дозволять державі залучити до 4 млрд євро.

При цьому напередодні рейтингове агентство Standard&Poor's погіршило прогноз довгострокового кредитного рейтингу Греції зі "стабільного" до "негативного".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram