ГоловнаСвіт

Іспанія: лікарі заступилися за нелегальних іммігрантів

Уряд планує заощаджувати 1 млрд євро на рік завдяки новому закону про медобслуговування.

В Іспанії лікарі не погодилися з рішенням уряду про відлучення нелегальних іммігрантів від безкоштовного медичного обслуговування.

В Інтернеті поширюється спеціальний маніфест, який підписали вже близько 900 лікарів, котрі відмовляються виконувати розпорядження, що набуває чинності з 1 вересня. Лікарі вважають, що це розпорядження суперечить професійній етиці.

"Це не вирішить проблем, окрім того, це суперечить нашим професійним правилам, тому наша асоціація надаватиме допомогу людям так само, як це було досі", - заявив представник асоціації лікарів, яка налічує майже 20 тисяч іспанських медиків.

Рішення Мадрида відмовилися підтримати також деякі автономні регіони. Наприклад, влада Андалузії, Астурії, Каталонії та Країни Басків вже заявила, що медична допомога для нелегалів залишиться безкоштовною.

"Це безглуздо. У цьому законі немає ні солідарності, ні логіки. Я не можу зрозуміти, як законодавці можуть ставити гроші вище за людську істоту", - зазначив заступник голови уряду Андалузії.

Уряд ухвалив новий закон як один із заходів економії, що покликані скоротити бюджетний дефіцит. За рахунок закону Іспанія планує щорічно економити близько мільярда євро і закликає іммігрантів приїжджати в Іспанію на законних підставах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram