ГоловнаСвіт

Французький уряд дорікнув Саркозі зауваженнями з приводу Сирії

Олланд не відреагував на слова екс-президента.

Французький уряд дорікнув Саркозі зауваженнями з приводу Сирії
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус та інші представники владної Соціалістичної партії дорікнули колишньому президентові Франції Ніколя Саркозі за критику уряду у справі кризи в Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Фабіуc в інтерв'ю газеті Le Parisien сказав, що Саркозі, який наполягав на військовому втручанні Заходу в Лівії торік, краще помовчав би, якщо він уже не при владі.

"Я здивований, що Саркозі хоче збурити суперечки з такого серйозного питання, від колишнього президента очікують іншого", - сказав Фабіус, який зайняв посаду міністра закордонних справ після перемоги Франсуа Олланда на президентських виборах у травні.

"Я питаю в себе, чи варто забути про висловлювання Саркозі, хоча це було б по-справжньому зворушливо. За таких серйозних обставин краще обстоювати політику своєї країни", - зазначив Фабіус, посилаючись на промову Саркозі, який у середу після трьох місяців мовчання з моменту його поразки на виборах закликав до військового втручання міжнародної спільноти в Сирії, порівнявши сирійський кризу з лівійським повстанням проти правління Муаммара Каддафі.

Раніше Саркозі розмовляв із головою опозиційної Сирійської національної ради Абдулбассетом Сейду - сторони домовилися про необхідність вживання заходів у повстанні проти президента Башара Асада.

Діючий президент Франції Франсуа Олланд, який зараз у відпустці на півдні Франції, ніяк не відреагував на заяву Саркозі. Утім, декотрі інші соціалісти виступили на захист уряду, який не шукає ініціатив поза межами Ради Безпеки ООН.

"Чесно кажучи, ми вражені словами екс-президента, який у липні 2008 року з великою помпою прийняв Башара Асада на Єлисейських полях для військової інспекції", - заявив член Соціалістичної партії Жан-Крістоф Камбаделіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram