ГоловнаСвіт

Сирія: повстанці заявили про вбивство російського генерала

Міноборони і посольство РФ у Сирії спростували інформацію.

Сирія: повстанці заявили про вбивство російського генерала
Фото: Стоп-кадр из видеоролика

Повстанці з Вільної армії Сирії (ВАС) заявили, що під час спецоперації вбито російського генерала.

7 серпня в YouTube на акаунті syrianewfuture, який, імовірно, належить армії повстанців, з'явився відеоролик із цим повідомленням. Заяву зроблено арабською, втім ролик має англійські субтитри.

У ролику представник армії повстанців, який назвався підполковником Маджидом аль-Саїдом Ахмадом, заявив, що під час спецоперації кількох підрозділів ВАС у неділю вбито російського генерала Володимира Петровича Коджиєва. Повстанці кажуть, що він обіймав посаду радника міністра оборони Сирії. Крім того, вбито його особистого перекладача Ахмада Аюка. У відео показано документи з фотографіями вбитих людей, але всі документи складено арабською мовою.

Ролик з виступом підполковника

За словами Ахмада, під час спецоперації бойовики опозиції захопили "деякі документи і карти", що належали урядовій армії, а також "важливі доповіді про опозицію та Вільну армію Сирії". Підполковник зазначає, що операція є наступним кроком на шляху до звільнення країни від "банди Асада", і наголошує, що цей факт доводить "причетність росіян до злочинів проти сирійського народу".

Як повідомляє РІА "Новости" з посиланням на представника міністерства оборони РФ, у російській армії немає генерала на прізвище Коджиєв. Представник відомства також припустив, що якщо заява повстанців відповідає дійсності, вбитий міг бути відставним російським військовим або представником інших армій колишнього СРСР, які зазвичай називають "російськими".

"Людини з таким ім'ям і в генеральському званні ніколи не існувало, відповідно, повідомлення про його загибель можуть бути тільки маренням і вигадкою", - заявило джерело агентства "Интерфакс" у силових структурах.

Посольство РФ у Сирії також спростувало повідомлення про вбивство повстанцями російського генерала.

Антиурядове повстання в Сирії почалося в березні 2011 року. Правозахисники вважають, що за час 17-місячного конфлікту між повстанцями й урядовими військами загинули близько 20 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram