ГоловнаСвіт

Жителям Британії запропонували будинки по фунту за штуку

Заселивши будинки, влада розраховує знизити рівень злочинності в районі покинутих осель.

Жителям Британії запропонували будинки по фунту за штуку
Жилой квартал в Сток-он-Тренте
Фото: Lenta.ru

Міська рада британського Сток-он-Трента (графство Стаффордшир) запропонувала продавати покинуті будинки всім охочим за один фунт стерлінгів.

Заселивши будинки, влада розраховує знизити рівень злочинності в районі занедбаних осель, припинити самовільні захоплення нерухомості, а також привабити в місто нових мешканців.

Купуючи будинок за символічною ціною, новий власник буде зобов'язаний відремонтувати його і прожити в ньому щонайменше п'ять років, після чого зможе продати об'єкт за ринковою вартістю. При цьому на проведення реконструкції громадяни можуть отримати від влади кредит на суму до 30 тисяч фунтів.

Передбачають, що програму загальною вартістю 30 мільйонів фунтів стерлінгів фінансуватиме міська рада Сток-он-Трента спільно з урядом Великобританії. План міськради можуть схвалити до кінця року. У такому разі його реалізацію розпочнуть 2013-го.

На січень 2011 року в Сток-он-Тренті налічували близько 4 700 покинутих будинків, 2 800 із яких були порожніми вже більш ніж півроку.

Зараз найдешевший будинок у Великобританії продають на аукціоні за початковою ціною 2500 фунтів стерлінгів. В описі лота наголошено, що будівля з двома спальнями розташована в місті Феррихілл (графство Дарем) і потребує значної реконструкції.

У середині минулого року повідомляли, що найдешевший будинок у країні продали за 10 тисяч фунтів стерлінгів. Двоповерхова будівля в місті Бернлі (графство Ланкашир) також потребувала капітального ремонту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram