ГоловнаСвіт

Мусонні дощі затопили філіппінську столицю

Тайфун "Хайкун" рухається в бік Китаю.

Зливи, викликані тайфуном "Хайкун", затопили велику частину столиці Філіппін Маніли та прилеглі райони, змусивши майже 270 тисяч осіб покинути свої будинки.

Про це повідомляє Reuters.

Столична влада говорить, що через тайфун, який проходить через регіон, на півночі країни очікують подальших повеней.

Жертвами злив упродовж останніх 10 днів стали більш ніж 50 осіб. Бюро погоди повідомило, що зливи, викликані тайфуном "Хайку" в Філіппінському морі на північний схід від Тайваню, триватимуть до середи. Згідно з даними бюро погоди, щоденні опади в понеділок і вівторок перевищують 300 мм (12 дюймів). Наразі тайфун рухається в бік китайської провінції Чжецзян, де вже понад 250 тисяч осіб евакуйовано напередодні очікуваних зсувів увечері в середу.

"Це як "Водний світ", - сказав представник бюро погоди країни Беніто Рамоса, маючи на увазі голлівудський фільм про затоплений світ.

За наказом влади школи, фінансові ринки, а також державні та приватні установи закрито, в тому числі аутсорсингові фірми, чиї корпоративні клієнти в основному зі США та Європи.

Чиновники кажуть, що рівень води в більшій частині столиці сягає трьох метрів, що посилюється припливом і спуском води з дамб у довколишніх провінціях.

Президент Філіппін Бенігно Акіно на екстреному засіданні, яке ненадовго було перервано через збій із харчуванням на головній військовій базі в Манілі, наказав чиновникам докласти максимум зусиль, щоб допомогти жителям затоплених районів. Чиновники розгорнули армію, поліцію і рятувальників із гумовими човнами та вантажівками-амфібіями.

Нагадаємо, 2009 року тайфун "Кетсана" затопив 80% столиці, а рівень опадів становив понад 450 мм (18 дюймів) на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram