ГоловнаСвіт

Мінське метро обладнають локалізаторами вибуху

Найближчим часом їх установлять на станціях.

Мінське метро обладнають локалізаторами вибуху
Фото: wikimedia.org

Начальник КУП "Мінський метрополітен" Ростислав Юреня заявив, що станції мінського метро обладнають локалізаторами вибуху.

Про це він повідомив сьогодні журналістів.

"Якщо на станції метрополітену виявлять підозрілий предмет, то його помістять у спеціальне пристосування для локалізації вибуху до того, як на місце події прибудуть фахівці", - розповів Юреня.

За його словами, метрополітен уже придбав локалізатори вибуху. Найближчим часом їх установлять на станціях.

Окрім того, Юреня повідомив, що в метро планують організувати додаткові зони огляду. Одна з них уже працює на станції "Жовтнева". "Якщо людина з великим баулом іде в метро, а в нас це не заборонено, в зоні огляду його (вміст торби) можна докладно оглянути", - пояснив начальник метрополітену.

Також він розповів, що в метро вже створено спеціальну службу охорони. Її формували з урахуванням досвіду метрополітенів інших великих міст, зокрема: Петербурга, Москви і Єкатеринбурга.

Зараз у мінському метро працюють 166 інспекторів служби охорони. Створено дві дільниці - на першій і другій лініях метро. Інспектори служби охорони мають чергувати у вестибюлях, переходах і на платформах.

Нагадаємо, найбільший у Білорусі теракт стався у квітні 2011 року в мінському метро - потужну бомбу підірвали на станції "Жовтнева", загинули 15 людей, більш ніж 300 отримали поранення, багато хто став інвалідом.

Після квітневого вибуху в метро терористів вирахували та затримали протягом доби. Слідство встановило, що затримані Дмитро Коновалов і Владислав Ковальов причетні і до інших злочинів, зокрема терактів. Верховний суд Білорусі 30 листопада засудив Коновалова і Ковальова до вищої міри покарання - до розстрілу. У березні цього року білоруські ЗМІ повідомили, що смертні вироки виконано. Страта спровокувала обурення правозахисників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram