ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Італії отримав вотум довіри

Парламент планує ухвалити законопроект про додаткове скорочення витрат.

Прем'єр-міністр Італії отримав вотум довіри
архивное фото
Фото: italynews.ru

Палата депутатів Італії висловила довіру урядові країни з приводу декрету про перегляд і скорочення витрат протягом найближчих трьох років на загальну суму 25 мільярдів євро.

Про це повідомляє Reuters.

Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті планує просувати законопроект, спрямований на скорочення видатків на додаткові 4,5 млрд євро ($5,59 млрд) цього року для того, щоб скоротити дефіцит бюджету і відтермінувати заплановане збільшення податку з продажів.

Нижня палата законодавців проголосувала - 403 члени "за" і 86 "проти" - на підтримку Монті і за остаточне голосування за проект закону у другій половині дня. Вотум довіри повинен обмежити дискусії та прискорити ухвалення законопроекту.

За планами кабінету міністрів, до кінця 2012 року Італія заощадить 2,5 млрд євро, 2013 року - 10,5 млрд євро, а 2014-го - 11 млрд євро. Скорочення витрат стане доповненням до економії в 10,5 млрд, передбаченої планом Монті. Таким чином, економія від скорочень зросте до 10,9 млрд євро 2013 року і 11,7 млрд 2014 року, а двовідсоткове збільшення податку з продажів буде перенесено з жовтня на липень наступного року. Зараз чинний податок із продажів зі ставкою від 10% до 21%.

Нові заходи заощадження включають скорочення витрат на охорону здоров'я і поступове скорочення числа працівників, зайнятих у державному секторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram