ГоловнаСвіт

Російські опозиціонери запустили "Добрий браузер правди"

Назву партії "Єдина Росія" замінять фразою "Партія шахраїв і злодіїв".

Російські опозиціонери запустили "Добрий браузер правди"
Фото: flickr.com

Один з активістів проекту російського опозиціонера Олексія Навального "Добра машина правди" створив додаток для браузера Google Chrome, який замінює деякі імена та назви на висловлювання, прийняті серед російської опозиції.

Навальний представив розширення для браузера в своєму блозі. За його словами, розширення замінює на всіх сайтах, відкритих у браузері, назву партії "Єдина Росія" фразою "Партія шахраїв і злодіїв".

Прізвище Путін змінює на "Обещалкін", а прізвище Бастрикін - на іноземного агента Бастрикіна. Користувачі "Доброго браузера правди" можуть також відключити функцію заміни.

Вперше вираз "Партія шахраїв і злодіїв" став відомий після того, як Навальний вжив його 21 лютого 2011 року в ефірі радіостанції Finam FM.

На наступний день після виходу програми було запущено сайт "партія-шахраїв-і-злодіїв.рф", який запустили невідомі.

На цей момент сайт перенаправляє того, хто на нього клацне, на домен "партія-шахраїв-і-злодіїв.рф" і показує вміст офіційного сайту партії "Єдина Росія".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в кабінеті російського опозиціонера Олексія Навального у Фонді боротьби з корупцією виявили пристрій для прослуховування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram