ГоловнаСвіт

Президент Єгипту гарантує туристам безпечний відпочинок

Надходження до бюджету країни від туристичної галузі впали до 10 мільярдів доларів на рік.

Президент Єгипту гарантує туристам безпечний відпочинок

Єгипет, як і раніше, залишається стабільною і безпечною для туристів країною, заявив журналістам у місті Луксор єгипетський президент Мухаммед Мурсі.

"Єгипет, як і раніше, залишається стійким, стабільним і безпечним для туристів багато в чому завдяки тим людям, які зробили революцію навесні 2011 року", - сказав Мурсі. Ба більше, за словами президента, "Єгипет став безпечнішим, аніж раніше (до весни 2011 року, - ред.), і відкритим для всіх".

На думку глави держави, в майбутній зимовий сезон "відбудеться значне підвищення активності в туристичному секторі, зокрема у Верхньому Єгипті". Мурсі додав, що туристичні фірми, готелі, транспортні компанії, підприємства сервісу вже готуються до майбутнього сезону, який президент назвав "Новий Єгипет після революції". Як вважає Мурсі, місто Луксор, що привертає сотні тисяч туристів з усього світу, "стане єгипетською столицею туризму та стародавньої архітектури".

Після народних повстань січні-лютому 2011 року потік туристів до Єгипту скоротився майже на третину. Надходження до бюджету Єгипту від туристичної галузі впали до 10 мільярдів доларів на рік, скоротившись приблизно на чотири мільярди.

Нова єгипетська влада хоче за чотири роки подвоїти кількість номерів для туристів у готелях і довести цей показник до 435 тисяч. Єгипет уже 2017 року планує щорічно приймати 20-25 мільйонів туристів.

Зазначимо, що донедавна Україна була п'ятою після Росії, Великобританії, Німеччини та Італії за кількістю своїх туристів у Єгипті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram