ГоловнаСвіт

Навальний знайшов у своєму кабінеті "прослушку"

Опозиціонер назвав її "жучком чеського агента Бистрикіна".

Навальний знайшов у своєму кабінеті "прослушку"
Фото: @alburov

У кабінеті російського опозиціонера Олексія Навального у Фонді боротьби з корупцією виявили пристрій для прослуховування, повідомляє юрист у своєму твіттері. Опозиціонер зі своїми соратниками викликав поліцію.

Виявити "прослушку" вдалося завдяки пристрою, який приніс юрист проекту "РозПил" Андрій Міщенков. У кабінеті Навального цей пристрій "розривався від писку". На мікрофоні, який підключено "до чогось у стіні", нічого не написано, зазначає Міщенков.

Хто і з якою метою встановив "жучок", не зрозуміло, однак Навальний назвав його "жучком чеського агента Бистрикіна", маючи на увазі голову Слідчого комітету РФ. Навальний звинуватив Олександра Бистрикіна в тому, що той володів бізнесом за кордоном і мав посвідку на проживання в Чехії, маючи при цьому доступ до державної таємниці.

Олексій Навальний проходить звинуваченим у справі "Кіровлісу" і перебуває під підпискою про невиїзд. За версією слідства, опозиціонер 2009 року організував розкрадання майна підприємства на суму 16 мільйонів рублів. Стаття 160 КК РФ, за якою порушено кримінальну справу стосовно Навального, передбачає до десяти років позбавлення волі.

Крім того, Навального допитували як свідка у справі про заворушення на Болотній площі 6 травня. У зв'язку з цією справою в його квартирі проводили обшук.

Фонд боротьби з корупцією було створено 2011 року. Він об'єднує декілька проектів Навального: "РозПил" (пошук і припинення підозрілих держзакупівель), "РосЯму" (база даних дефектів дорожнього покриття), "РосВибори" (моніторинг виборів), "РосАгіт" і "Добру машину правди" (поширення інформації про корупцію в органах влади).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram