ГоловнаСвіт

Китай закликає Шрі-Ланку звільнити затриманих рибалок

Індія і КНР ведуть боротьбу за вплив в острівній державі.

Китай закликає Шрі-Ланку звільнити затриманих рибалок
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Китай закликав Шрі-Ланку звільнити 37 китайських рибалок, яких затримав ВМФ Шрі-Ланки, повідомляє Reuters із посиланням на "Синьхуа".

ВМФ Шрі-Ланки заарештував рибалок, які перебували на борту двох траулерів біля східного узбережжя Шрі-Ланки, неподалік від міста Баттікалоа, в ніч проти неділі. Причина арешту - риболовля у водах Шрі-Ланки. Тепер рибалок передадуть поліції для подальшого розслідування.

"Китайське посольство ... закликає владу Шрі-Ланки вирішити питання відповідно до закону, з'ясувати правду та звільнити китайських рибалок якомога швидше", - йдеться в повідомленні "Синьхуа".

Розташування Шрі-Ланки на стародавньому торговому шляху в Індійському океані робить республіку стратегічно важливою для комерційних і військових інтересів США, Індії та Китаю. Основну боротьбу за вплив у Шрі-Ланці ведуть Китай і Індія, яка традиційно є найважливішим союзником острова. Попри це, Китай надав Шрі-Ланці сотні мільйонів доларів на будівництво портів, доріг, залізниць, електростанцій і нового аеропорту, що викликає підозри про наміри Китаю створювати військові бази на острові. Однак Шрі-Ланка заперечує такі припущення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram