ГоловнаСвіт

Користувачі "ВКонтакте" зможуть вказувати в профілі одностатеві стосунки

Це нововведення збурило протест серед православних активістів.

Користувачі "ВКонтакте" зможуть вказувати в профілі одностатеві стосунки
Скриншот настроек "ВКонтакте"
Фото: Lenta.ru

Користувачі соціальної мережі "ВКонтакте" отримали змогу вказувати в профілі одностатеві стосунки. Як повідомляє неофіційна новинна спільнота Live, функція з'явилася вранці 3 серпня.

Обираючи статус "Зустрічаюся", "Закоханий" і "Все складно", користувачі можуть вказати як партнера людину своєї ж статі. У статусах "Заручений" і "Жонатий"/"Заміжня" вибір обмежений тільки протилежною статтю.

2 серпня газета "Известия" розповіла про те, як у техпідтримці "ВКонтакте" користувачеві Олегу порекомендували змінити стать, щоб мати можливість зазначити в профілі, що він зустрічається з чоловіком. У своїй відповіді представник соцмережі посилався на Сімейний кодекс, за яким у Росії дозволено тільки шлюби між чоловіком і жінкою.

Організація "Райдужна асоціація", яка захищає права представників ЛГБТ-спільноти, заявляла, що буде домагатися появи в соцмережі можливості вказувати одностатеві відносини. В іншому разі, зазначав представник організації, "ВКонтакте" може втратити частину аудиторії, яка вирішить перейти у Facebook.

На початку липня 2012 року у Facebook з'явилася іконка, що позначає одностатевий шлюб. Вона демонструється, якщо в "Хроніці" вказано повідомлення про вступ у шлюб між користувачами однієї статі.

Це нововведення обурило православних активістів із Саратова, які пообіцяли "закидати позовами всіх провайдерів" Росії з вимогою закрити доступ до соцмережі. На момент написання замітки Facebook із Росії відкривався нормально.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram