ГоловнаСвіт

В Уганді втік в'язень із підозрою на лихоманку Ебола

Від початку липня від захворювання померли 16 угандійців.

В Уганді втік в'язень із підозрою на лихоманку Ебола

В Уганді, в провінції Кібаале, де зафіксовано спалах лихоманки Ебола, в ніч проти п'ятниці з місцевої лікарні втік пацієнт із підозрою на зараження цим вірусом, повідомляє CNN із посиланням на представника міністерства охорони здоров'я країни.

Недужий-утікач був одним із п'яти в'язнів місцевої тюрми, яких перевели у шпиталь у зв'язку із симптомами захворювання. За словами співрозмовника агентства, було вирішено прикувати в'язнів до ліжка, щоб вони не повторили вчинку товариша. "Якщо результати аналізів утікача будуть позитивними, то наслідки цього інциденту можуть бути надзвичайно небезпечними", - зазначив представник угандійського МОЗ.

Усього до втечі в'язня в лікарні перебували 30 осіб із підозрою на зараження лихоманкою Ебола, ще у двох діагноз підтвердили. За словами представника організації "Лікарі без кордонів", який працює у шпиталі, вони очікують найближчим часом напливу пацієнтів із підозрою на цей вірус.

Від початку липня в Уганді від геморагічної лихоманки Ебола померли 16 осіб. Значну частину смертей зафіксовано в епіцентрі захворювання, провінції Кібаале, що на заході країни, проте також повідомляли про те, що одна людина померла у шпиталі столиці Уганди Кампали.

Працівники місцевого МОЗ спільно з представниками американського Центру контролю і профілактики захворювань і Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) намагаються зупинити поширення інфекції, відстежуючи контакти інфікованих і попереджаючи населення про правила поведінки під час епідемії.

Попередній потужний спалах лихоманки Ебола в Уганді 2000 року забрав життя 224 осіб. Ще один, менш смертоносний спалах зафіксували в країні 2008 року. Дозволених до застосування вакцин від цього захворювання не існує.

Вірус Ебола належить до сімейства філовірусів (Filoviridae). Спричинене ним захворювання є однією з найбільш небезпечних геморагічних лихоманок і вирізняється високою заразністю, важким перебігом і практично стовідсотковою летальністю.

Уперше вірус Ебола виявили 1976 року в Заїрі (зараз Демократична республіка Конго), він отримав назву на честь однієї з місцевих річок. За даними ВООЗ, зараз виділено п'ять штамів вірусу: Заїр, Судан, Кот-д'Івуар, Бундібуджіо і Рестон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram