ГоловнаСвіт

У США лісові пожежі знищили більш ніж 120 будинків

Загальна кількість евакуйованих становить кілька тисяч осіб.

У США лісові пожежі знищили більш ніж 120 будинків
Фото: dp.ru

Лісові пожежі в штаті Оклахома знищили більш ніж 120 будинків, переважно житлових. Через пожежі евакуйовано всіх мешканців кількох невеликих міст округів Пейн, Крик і Оклахома. Загальна кількість евакуйованих становить кілька тисяч осіб.

Одна з найбільших пожеж - в окрузі Крик - знищила ліси на площі понад 200 квадратних кілометрів. За 55 кілометрів на захід, в окрузі Пейн, знаходиться осередок ще однієї великої пожежі; скільки загалом їх на території штату - не зрозуміло.

За даними влади, щонайменше одна з пожеж почалася через підпал. Люди бачили, як якийсь чоловік у чорному пікапі кидав на траву запалені газети; поліція розпочала його розшук.

Лісовим пожежам в Оклахомі сприяють вітер і спекотна суха погода: у штаті майже 20 днів температура повітря становить 30 і вище градусів за Цельсієм. У п'ятницю в столиці штату Оклахома-Сіті зафіксували абсолютний рекорд температури - 45 градусів. У зв'язку із ситуацією влада Оклахоми оголосила на всій території штату заборону на розкладання багать і будь-якого відкритого вогню.

Улітку 2012 року в США від пожеж найдужче постраждали штати Арканзас, Небраска і Колорадо, де зафіксували найбільшу пожежу в історії штату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram