ГоловнаСвіт

Facebook опублікує незвичайні розповіді про використання соцмережі

Історії на ресурсі з'являтимуться щомісяця.

Facebook опублікує незвичайні розповіді про використання соцмережі

Соціальна мережа Facebook запустила сайт Facebook Stories, на якому будуть публікувати історії незвичайного використання ресурсу. Сайт презентували 2 серпня.

Історії на ресурсі будуть з'являтися щомісяця. Першою стала відеорозповідь Маянка Шарми з Нью-Делі, якому Facebook допоміг повернути спогади.

Шарма розповідає, що у 27 років утратив пам'ять через менінгіт. Він знаходив людей, які знали його, за допомогою функції "Ви можете їх знати" (People You May Know), що пропонує користувачам можливих френдів. Люди розповідали Шармі історії з його життя.

Незважаючи на те, що пам'ять Шарми так і не відновилася, розповіді друзів допомогли йому повернути життя в нормальне річище, наголошено на сайті. На Facebook Stories опубліковано також розповідь про спільний порятунок активістами будівлі Петрі (the Petrie Building) у канадському місті Гвельф. Вони координували свої дії через групу у Facebook.

Окрім того, на сайті зібрано матеріали, які допомогли Джошуа Фоер (Joshua Foer) стати чемпіоном США із запам'ятовування. Також серпневий випуск Facebook Stories дає доступ до трьох архівних матеріалів журналу The New Yorker.

У листопаді 2011 року з'явився сайт Twitter Stories про незвичайне використанні сервісу мікроблогів. Ресурс також оновлюють щомісяця, проте він містить тільки історії користувачів.

Щомісячна аудиторія Facebook становить 955 мільйонів користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram