ГоловнаСвіт

Урядова армія Сирії взяла під контроль Дамаск

Повстанці далі утримують Алеппо.

Урядова армія Сирії взяла під контроль Дамаск
Фото: stranz.ru

Армія Сирії взяла під контроль столичний район Тадамун - останній оплот бойовиків у Дамаску, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

У Тадамуні проходила військова операція. Армія кілька днів обстрілювала цей район по сусідству з табором палестинських біженців, після чого в п'ятницю почалася зачистка. З раннього ранку в Дамаску лунали розриви артилерійських снарядів і кулеметна стрілянина, в повітря піднялися вертольоти.

Протягом останніх двох годин у місті тихо, що може свідчити про завершення операції.

За словами можновладного джерела в лавах урядових військ, наразі армія контролює всі райони міста.

Нагадаємо, що тим часом в Алеппо, другому за значенням місті країни, тривають бої з повстанцями із Вільної сирійської армії (ВСА).

Збройні сутички, згідно з повідомленнями опозиційних джерел, були в алеппських районах Аль-Фуркана і Салах ед-Дін, а також у населеному пункті Масакін Ханун, що в передмісті Алеппо. Кілька кварталів міста, зокрема Суккарі та Мухафіза, зазнали артилерійського обстрілу.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 16 тисяч осіб. Західні країни і кілька арабських держав через РБ ООН домагаються відставки президента Башара Асада, вважаючи, що це зупинить насильство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram