ГоловнаСвіт

Білий дім звинувачує Башара Асада у відставці Аннана

США продовжать активну роботу зі своїми партнерами та сирійською опозицією, щоб забезпечити політичну трансформацію в Сирії.

Білий дім звинувачує Башара Асада у відставці Аннана

Адміністрація США вважає, що провина за відставку Кофі Аннана з посади спецпредставника ООН і Ліги арабських держав щодо Сирії та провал його зусиль з урегулювання конфлікту в цій країні лежить на уряді Башара Асада. "Незважаючи на обіцянку дотримуватися плану Аннана, президент Асад далі злочинно знищує власний народ", - заявив сьогодні прес-секретар Білого дому Джей Карні.

Водночас він додав, що рішення Аннана піти у відставку неминуче нагадує про "нездатність Росії та Китаю" підтримати в Раді Безпеки ООН резолюцію, яка передбачала посилення заходів впливу на уряд у Дамаску, аби той виконав план сирійського врегулювання.

Карні наголосив, що адміністрація США, як і раніше, переконана, що Асада слід усунути від влади. "Асад повинен піти", - заявив прес-секретар Білого дому.

Він також повідомив, що США продовжать активну роботу зі своїми партнерами та сирійською опозицією, щоб забезпечити політичну трансформацію в Сирії. Однак не йдеться про будь-які постачання американських озброєнь сирійським повстанцям. Карні зазначив, що, на думку адміністрації Обами, це не сприятиме мирному врегулюванню конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram