ГоловнаСвіт

Ліван: наркофермери напали на сили безпеки країни

Унаслідок сутичок поранено чотирьох, із ладу виведено два транспортні засоби.

Ліван: наркофермери напали на сили безпеки країни
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Унаслідок нападу селян на сили безпеки в долині Бекаа (Ліван) двоє поліцейських і двоє військовослужбовців отримали поранення, з ладу виведено два транспортні засоби.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на свідків.

Це вже друга збройна сутичка між селянами і збройними силами в Бекаа, на околицях Баальбека, за останні два тижні. Селяни напали на армійські підрозділи, які, використовуючи трактори, знищували урожай марихуани. Селяни відкрили по ліванських силах безпеки вогонь із кулеметів, гранатометів і мінометів, після чого військовослужбовці почали вести вогонь у відповідь.

За словами свідків і сил безпеки, унаслідок вибуху протипіхотної міни поранення зазнали лейтенант і майор ліванської армії. Автомобіль сил безпеки отримав пошкодження через вибух іншої протипіхотної міни, а трактор, який використовували для викорчовування марихуани, пошкоджено кулями.

Окрім того, внаслідок нападу місцевих жителів на поліцейську дільницю поранено двоє поліцейських.

Під час громадянської війни 1975-1990 рр. родюча долина Бекаа виробляла до 1000 тонн смоли канабісу на рік і від 30 до 50 тонн опіуму, який використовують для виготовлення героїну.

У 1991-1993 роках урожай марихуани знищили в рамках програми ООН з боротьби з виробництвом наркотиків. Утім, через деякий час фермери, які вважають вирощування цієї культури швидким і легким способом заробити гроші, знову взялися за своє.

За статистичними даними ООН, Ліван входить до першої п'ятірки країн, які виробляють смоли канабісу, придатного для виробництва гашишу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram