ГоловнаСвіт

Іран відмовився від 20-річної програми контролю народжуваності

Верховний лідер країни закликав підвищити чисельність населення до 150-200 млн осіб.

Іран відмовився від 20-річної програми контролю народжуваності
Аятолла Али Хаменеи
Фото: nikcity.com

Міністерство охорони здоров'я Ірану відмовилося від 20-річної програми контролю за народжуваністю в країні, пише The Daily Telegraph.

МОЗ прийняв рішення після виступу верховного лідера Ірану аятолли Алі Хаменєї, який заявив, що населення країни має становити не менш ніж 150-200 мільйонів осіб. Нині в Ірані проживає близько 80 мільйонів. До відмови від програми уряд Ірану робив усе можливе, щоб обмежити зростання населення. Однак після виступу верховного лідера держава виділила $ 10 млрд на заохочення народжуваності та підтримку багатодітних сімей.

Згідно з даними ООН, приріст населення в Ірані становить 1,2% на рік. Уряд Ірану побоюється, що якщо ця тенденція буде зберігатися, це призведе до старіння і подальшого скорочення населення країни. Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад також заявив, що висока народжуваність допоможе країні отримати перемогу над ворогами, а саме - над Заходом.

Попри це, місцеві експерти вважають, що народжуваність найближчим часом не збільшиться, оскільки багато людей не одружуються і не заводять дітей через бідність і високий рівень безробіття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram