ГоловнаСвіт

Співробітницю дипмісії Ефіопії в США судили за контрабанду наркотиків

Підозрювана заявляла, що перевозила спеції і м'ясо.

Співробітницю дипмісії Ефіопії в США судили за контрабанду наркотиків

Лондонський суд засудив співробітницю посольства Ефіопії у Вашингтоні до трьох років тюремного ув'язнення за спробу провезти наркотики через аеропорт Хітроу, повідомляє Agence France-Presse.

36-річна Амелеворк Вондемагегне була затримана в Хітроу за спробу провезти в трьох валізах партію конопель загальною вагою 56 кілограмів. Поліція стверджує, що пакетики з коноплями були посипані шаром меленого перцю чилі. Затримана визнала себе винною за одним пунктом обвинувачення і тепер проведе у в'язниці 33 місяці, після чого буде депортована з Великобританії.

Поліція зазначає, що під час затримання жінка наполягала на тому, що володіє дипломатичною недоторканністю. Проте, суд встановив, що співробітниця візового відділу, що працювала в посольстві Ефіопії з 2006 року, не володіє імунітетом. Суддя зазначив, що той факт, що вона розраховувала уникнути покарання, лише посилює скоєне.

Підозрювана розповіла, що якийсь чоловік передав їй три валізи, коли вона вилітала зі столиці Ефіопії Аддіс-Абеби в Лондон. За її словами, у валізах були спеції і м'ясо. Але лондонський суддя назвав її свідчення "суцільною брехнею", оскільки вважає, що вона чудово розуміла, що погодилася на контрабанду наркотиків.

Двоє неповнолітніх дітей співробітниці посольства, віком 10 та 17 років, залишилися під опікою працівників посольства, оскільки чоловік зловмисниці помер від раку сім років тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram