ГоловнаСвіт

Facebook підрахував підроблені акаунти

Щомісячна аудиторія соцмережі за рік зросла на 29%.

Facebook підрахував підроблені акаунти
Пример поддельной страницы в Facebook
Фото: Lenta.ru

Майже 9% акаунтів у соціальній мережі Facebook є несправжніми або порушують правила сервісу. Такі дані наводяться в квартальному звіті соцмережі, наданому Комісії з цінних паперів і бірж США.

У звіті Facebook говорять, що щомісячна аудиторія соцмережі станом на кінець червня 2012 року становить 955 млн користувачів. З них близько 4,8% акаунтів є дублюючими, тобто створеними користувачами, уже зареєстрованими в соцмережі. Створювати більше ніж одну сторінку правила Facebook забороняють.

Крім того, соцмережа виділяє два типи "неправильних" акаунтів. Сторінки, створені користувачами для свого бізнесу, організації або домашньої тварини, становлять близько 2,4% від місячної аудиторії. Для перерахованих категорій замість звичайних аккаунтів Facebook рекомендує заводити публічні сторінки.

Ще одним типом "неправильних" акаунтів є сторінки, які використовуються для порушення правил сервісу, наприклад, для розсилки спаму. Таких в соцмережі нарахували 1,5%.

У березні 2012 року Facebook повідомляв про те, що число підроблених або дублюючих акаунтів становить від 5 до 6%. Проте відмінність свіжих даних з березневими пояснюється розширенням і уточненням категорій сторінок, віднесених до підроблених.

Щомісячна аудиторія соцмережі за рік зросла на 29%. Через мобільні пристрої в Facebook щомісяця заходить 543 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram