ГоловнаСвіт

У Білорусі призначено нове керівництво Держприкордонкомітету

Старе керівництво звільнили за несанкціонований політ шведського літака.

У Білорусі призначено нове керівництво Держприкордонкомітету

Президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив полковника Олександра Боєчка головою Державного прикордонного комітету республіки, йдеться в повідомленні прес-служби білоруського лідера.

Лукашенко днями звільнив з посади голови Держприкордонкомітету Ігоря Рачковського за підсумками розслідування несанкціонованого польоту над Білоруссю шведського легкомоторного літака.

Шведський літак перетнув кордон Білорусі з боку Литви на початку червня. Громадяни Швеції розкидали з нього над Білоруссю, в тому числі над Мінськом, плюшевих ведмедів з прикріпленими до них гаслами на підтримку захисту свободи слова.

Першим заступником голови Державного прикордонного комітету - начальником головного оперативного управління призначено Олексія Загородного.

Призначаючи керівників прикордонного відомства, Лукашенко зазначив, що "певною помилкою стало ухвалення раніше низки рішень, які сприяли відходу Державного прикордонного комітету від безпосереднього завдання з охорони кордону до якоїсь прикордонної політики".

"Ці рішення ухвалювалися за певним наполяганням керівництва Держприкордонкомітету. Однак це не означало, що не треба тримати на замку наш кордон. Неправильно, що ми прикордонників зробили більше політиками, ніж військовими людьми. Головне їхнє завдання - охорона державного кордону", - підкреслив президент Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram