ГоловнаСвіт

Росія виступає проти резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Сирії

МЗС РФ назвало текст документа "одностороннім і незбалансованим".

Росія виступає проти резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Сирії
Фото: www.obozrevatel.com

Росія заявила, що не підтримає розробленого Саудівською Аравією проекту резолюції щодо Сирії в Генеральній Асамблеї ООН, оскільки документ незбалансований і надихне повстанців продовжувати боротьбу проти уряду президента Башара Асада.

У четвер Генеральна Асамблея ООН мала голосувати за проект резолюції, розроблений Саудівською Аравією, яка відкрито підтримує повстанців, які прагнуть скинути Асада.

"На розгляді Генеральної Асамблеї ООН перебуває проект резолюції щодо Сирії, внесений кількома арабськими державами. Представлений документ має односторонній і незбалансований характер", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Однак, як повідомляють інтернет-ЗМІ, проект резолюції зазнав істотних змін. Зокрема, з тексту зник заклик до держав в односторонньому порядку ввести санкції проти Дамаска. Зник також параграф з вимогою відставки Асада, що раніше вважалося "необхідною умовою для мирної передачі влади". Утім, Саудівська Аравія у своїй резолюції вимагає, щоб урядові війська припинили застосовувати військову техніку, а уряд вивів війська з населених пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram