ГоловнаСвіт

Жертвами тайфуну "Саола" стали 5 осіб на Тайвані

Китай у стані бойової готовності.

 Жертвами тайфуну "Саола" стали 5 осіб на Тайвані
Фото: EPA/UPG

Проливні дощі спричинили зсуви та повені на Тайвані, загинули п'ятеро людей, поранені 15; тайфун "Саола" оминув схід і північне узбережжя острова і попрямував у бік Китаю.

Про це повідомляє Reuters.

Військові допомогли понад 1000 осіб покинути малонаселені гористу північ і схід острова, тоді як у великих містах, зокрема у столиці Тайбеї, більшість підприємств, шкіл і фінансових ринків залишаються закритими. Також скасовано близько 100 внутрішніх і міжнародних рейсів, порушено залізничне сполучення, перекрито дороги.

Національне пожежне агентство сказало, що станом на середину дня загинули п'ять осіб, зокрема поліцейський - він потонув, ще 15 людей отримали поранення. Дві людини зникли безвісти.

Троє найбільших експортерів Тайваню, що виготовляють чипи TSMC і Nanya Tech, а також виробник РК-панелі AU Optronics заявили, що жоден із їхніх об'єктів не постраждав і вони працюють у звиклому режимі.

Тайфун "Саола" охопив східне узбережжя Тайваню рано-вранці в четвер і, прямуючи назад у море, вгамувався до рівня тропічного шторму. Далі тайфун попрямував на північний захід, оминаючи північне узбережжя острова, й узяв курс на Китай.

У зв'язку із "Саолою", а також іншим тайфуном - "Демрі", якого очікують на північ від Шанхаю в п'ятницю, влада Китаю оголосила штормове попередження. Очікується, що тайфун ослабне до рівня тропічного шторму. У четвер Метеорологічне агентство Китаю оголосило штормове попередження у південній і східній провінціях Фуцзянь і Цзянсу.

Китайський прем'єр Вень Цзябао сказав, що влада у стані підвищеної бойової готовності. Офіційне інформаційне агентство Китаю "Сіньхуа" зазначає, що Вень Цзябао, який зазвичай доручає управління підготовкою до штормів молодим лідерам, наказав владі активізувати підготовку і зробити пріоритетом людське життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram